Dzięki za udział w zajęciach i podjęcie debaty o rzeczach trudnych i zawiłych...
Wnioski pozostawiam wam.
A teraz prace:
1. proszę o kontynuowanie wątków wolnościowo-miłosnych, a może i patriotycznych! Szukajcie najlepszych rozwiązań, próbujcie dalej. Myślę, że wtedy planowana wystawa AKT-u 3 będzie miała sens i wyjdzie znakomicie.
2. proszę o istny wysyp kartek antybożonarodzeniowych, ironicznych, złośliwych, bawiących się konwencją, etc. Oczywisty warunek jest taki: nie powinny nikogo obrażać i warto, by były niekonwencjonalne i oryginalne.
3. zachęcam do pracy nad pierwszymi zdaniami z klasyki, wybór wam pozostawiam. Moje ulubione to:
"Stateczny, pulchny Buck Mulligan wynurzył się z wylotu schodów, niosąc mydlaną pianę w miseczce, w której leżały skrzyżowane lusterko i brzytwa".
a także;)
"Urodziłem się w roku 1976 - dwa lata po największym w dziejach tryumfie polskiego futbolu i dwa lata przed wyborem polskiego Papieża".
oraz...
"Stoi na stacji Lokomotywa"...
Spróbujcie zmierzyć się z zadaniem, które polega na typograficznym wykorzystaniu słynnych cytatów, szukaniu sposobu na ich przedstawienie, etc.
4. Na koniec: niebawem napiszę parę słów bardziej konkretnych o projekcie zawłaszczenia przestrzeni publicznej - tytuł roboczy: FONTS. LIGHT. LIVE

- przez wasze prace rzucane na wybrany obiekt, najlepiej w mieście [ciekawa fasada, stara fabryka, centrum handlowe!, blokowisko?].
Idea polega na tym, by na krótki czas pokazać wasze prace w nowym środowisku, publicznie, słowem: wyświetlić... miłość na fasadzie banku lub suficie supermarketu.
Serdeczności
do zobaczenia kiedyś

F