Witaj, Gość
Idź na dółS: 1
TEMAT: PRACA DOMOWA I DO ZOBACZENIA W 2008 R.!
2 Lata, 9 Miesiące temu #2171
PRACA DOMOWA I DO ZOBACZENIA W 2008 R.! _GEN_PRINT
Dzięki za udział w zajęciach i podjęcie debaty o rzeczach trudnych i zawiłych...
Wnioski pozostawiam wam.

A teraz prace:
1. proszę o kontynuowanie wątków wolnościowo-miłosnych, a może i patriotycznych! Szukajcie najlepszych rozwiązań, próbujcie dalej. Myślę, że wtedy planowana wystawa AKT-u 3 będzie miała sens i wyjdzie znakomicie.

2. proszę o istny wysyp kartek antybożonarodzeniowych, ironicznych, złośliwych, bawiących się konwencją, etc. Oczywisty warunek jest taki: nie powinny nikogo obrażać i warto, by były niekonwencjonalne i oryginalne.

3. zachęcam do pracy nad pierwszymi zdaniami z klasyki, wybór wam pozostawiam. Moje ulubione to:

"Stateczny, pulchny Buck Mulligan wynurzył się z wylotu schodów, niosąc mydlaną pianę w miseczce, w której leżały skrzyżowane lusterko i brzytwa".

a także;)

"Urodziłem się w roku 1976 - dwa lata po największym w dziejach tryumfie polskiego futbolu i dwa lata przed wyborem polskiego Papieża".

oraz...

"Stoi na stacji Lokomotywa"...

Spróbujcie zmierzyć się z zadaniem, które polega na typograficznym wykorzystaniu słynnych cytatów, szukaniu sposobu na ich przedstawienie, etc.

4. Na koniec: niebawem napiszę parę słów bardziej konkretnych o projekcie zawłaszczenia przestrzeni publicznej - tytuł roboczy: FONTS. LIGHT. LIVE - przez wasze prace rzucane na wybrany obiekt, najlepiej w mieście [ciekawa fasada, stara fabryka, centrum handlowe!, blokowisko?].
Idea polega na tym, by na krótki czas pokazać wasze prace w nowym środowisku, publicznie, słowem: wyświetlić... miłość na fasadzie banku lub suficie supermarketu.

Serdeczności
do zobaczenia kiedyś
F
Pamiętaj, że nawet ukryte emotikony działają
Nzal.
Filip Modrzejewski

GóraS: 1