Witaj, Gość
Idź na dółS: 1...345678910
TEMAT: 7 współczesnych słów -- tolerancja
4 Lata, 6 Miesiące temu #928
Re: 7 współczesnych słów -- tolerancja _GEN_PRINT
A Ta by tylko cięła... Uważam, że w moim projekcie (Tolerancja_5.jpg) światła są w miarę dobre. Akurat tę wersję zrobiłam specjalnie tak, poszukałam takiego kroju, żeby nic nie trzeba było podcinać. W tej wersji nie chcę kaleczyć literek
a tam od razu nie tak wszystko

Chciałam powrócić na łono natury, czyli pierwszy projekt, skoro on tak gloryfikowany jest. Poza tym samo podcięcie A nie jest złym pomysłem, zwłaszcza, że ja nie zbitka z N to z R razi No i C i co za nim za daleko od N
Pamiętaj, że nawet ukryte emotikony działają
Dominika Naborowska

4 Lata, 6 Miesiące temu #930
Otóż dlatego upichciłam wersję złożoną Optimą, by oddać ten zamysł mój, którego w projekcie złożonym pociętą i pokaleczoną Futurą Filip nie widział. Jeśli będziecie mi tu manipulować z podcinaniem, to znów ta idea, o którą mi chodzi, zagubi się w czysto formalnych zabiegach. Wrrr...
Małgorzata Dubowiak

4 Lata, 6 Miesiące temu #932
Otóż dlatego upichciłam wersję złożoną Optimą, by oddać ten zamysł mój, którego w projekcie złożonym pociętą i pokaleczoną Futurą Filip nie widział. Jeśli będziecie mi tu manipulować z podcinaniem, to znów ta idea, o którą mi chodzi, zagubi się w czysto formalnych zabiegach. Wrrr...
Ale! obcięcie nogi to nie tylko formalność :F a co o tych światłach w 5 powiesz? C zdecydowanie lepsze u Adama.
Dominika Naborowska

4 Lata, 6 Miesiące temu #935
a co o tych światłach w 5 powiesz? C zdecydowanie lepsze u Adama.
Ale która para? NC czy CJ?
Małgorzata Dubowiak

4 Lata, 6 Miesiące temu #937
obie?
Dominika Naborowska

4 Lata, 6 Miesiące temu #938
obie?
Lepsze? Jesteś pewna? No to po kolei (załączam ponownie plik Adama, żeby nie trzeba było cofać się do poprzednich postów):

TO -- światło o połowę mniejsze od światła między OL, a znów LE jeszcze mniejsze, niż w TO;

ER mniej więcej zbliżone do TO;

RA -- tak duże, jak OL, natomiast AN znów mniejsze;

NC -- w porównaniu np. z OL (identyczne połączenie okrągłej litery z prostą laseczką) -- trzy razy mniejsze;

CJ -- za duże, bo tutaj do światła międzyliterowego dochodzi światło wewnętrzne otwartej litery;

JA -- tak samo za duże, jak w RA.

Pomiędzy wszystkimi światłami powinna być jakaś równowaga optyczna, a jej nie ma. Nie twierdzę, że moje ustawienie świateł jest idealne, ale — wybaczcie — jest lepsze...
Małgorzata Dubowiak

GóraS: 1...345678910